La decisió de TV3 de no emetre el discurs del Rei del passat 24 de desembre no ha agradat al PP, malgrat que la CCMA va difondre el missatge al 3/24 i la majoria de canals espanyols també van optar per emetre el parlament reial.

Aquest mateix dimarts, la portaveu adjunta del PPC al Parlament, Esperanza García, ha sol·licitat la compareixença “urgent” de la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, i del director de TV3, Jaume Peral, perquè expliquin “el motiu i quan es va prendre la decisió de no emetre el discurs del Rei el passat Nadal”.

García ha reiterat que “volem saber per què, qui i en base a quins criteris s’ha decidit, després de 30 anys d’emissió, no retransmetre el missatge del cap de l’Estat en la cadena principal de televisió pública catalana”. En aquest sentit ha recordat que “TV3 és un mitjà de comunicació públic que ha d’atendre a l’interès general de forma objectiva i neutral”, afegint que això ho ha de fer “sense sotmetre’s a directrius del Govern o dels seus socis, la CUP”.

Finalment, la portaveu ha manifestat que “exigirem responsabilitats si es demostra que el director de la cadena o la presidenta de la Corporació van modificar la graella de TV3 en base a pressions polítiques”.