Alberto Fernández Díaz, portaveu del Partit Popular de Barcelona, s'ha mostrat d'acord amb la proposta d'Ada Colau d'incrementar la competència en l'àmbit dels serveis funeraris per abaixar-ne els preus. Ara bé, ha apostat per fer-ho amb "més competència i menys administració". 

En aquest moment hi ha tres empreses que ofereixen serveis funeraris, Áltima, Mémora i Interfunerarias (un petit operador). Ada Colau ha anunciat que l'Ajuntament vendrà el seu 15 % de Serveis Funeraris (la resta de la participació és de Mémora) i que crearà una nova estructura municipal que permetrà reduir els preus dels enterraments un 30 %. Colau està indignada perquè, malgrat els alts beneficis de les empreses que tenen els tanatoris, no han reduït les seves tarifes, i Fernández Díaz ha coincidit amb aquesta valoració, però ha acusat el Consistori de no haver regulat bé els beneficis de la concessió. La decisió de Colau ha despertat les queixes de les empreses concessionàries i dels sindicats del sector, que al·leguen que es pot perdre qualitat de servei i que es produiran acomiadaments.

Contradiccions

Fernández Díaz ha parlat de la "hipocresia" del PSC i d'Iniciativa, a qui ha acusat de sol·licitar ara un servei públic quan van ser ells qui el van privatitzar (tot i que en realitat ICV va votar en contra d'aquesta decisió). També Sònia Recasens, portaveu adjunta de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, ha ironitzat sobre el fet que els mateixos que van privatitzar els serveis ara apostin per tornar a crear un servei públic, i ha assegurat que el seu grup municipal vetllarà perquè la qualitat dels serveis es mantingui i no es redueixin les plantilles dels serveis existents.

Fer i desfer

Els serveis funeraris a Barcelona van ser un servei públic fins al 1997, quan es va privatitzar un 49 % de l'empresa. L'octubre del 2009, l'alcalde de Barcelona, el socialista Jordi Hereu, va assegurar que no es privatitzaria la funerària barcelonina, tot i que reconeixia que s'havia estudiat l'operació. Però el juliol del 2010 el ple de l'Ajuntament va donar el vistiplau a la venda d'un 36 % més dels Serveis Funeraris de Barcelona, amb el vot a favor de tots els grups a excepció d'Iniciativa (que va votar-hi en contra) i del Partit Popular (que es va abstenir). D'aquesta manera, l'Ajuntament només va quedar-se amb el control d'un 15 % dels Serveis Funeraris.