El líder del PP català, Xavier García Albiol, crearà una secretaria de política europea en la nova cúpula que sortirà del congrés popular de març, per tal de contrarestar el relat independentista que el Govern trasllada a les institucions europees.

El que es pretén amb aquesta secretaria és convertir-la en un “altaveu” des de Catalunya per tal de fer arribar a Europa la visió de la població catalana contrària a la independència.

Albiol, segons fonts populars, és conscient que la “batalla de les idees” no ha de ser només el dia a dia de la política catalana sinó que també ha de portar-se a terme a Europa a través d’”estratègies transversals”.

El Govern ja ha donat a conèixer la seva posició a nivell internacional a través de la Conselleria d’Afers Estrangers, amb l’exeurodiputat Raül Romeva al capdavant, i el desplegament de les anomenades “ambaixades” catalanes a diferents capitals europees i mundials.

Per això, la secretaria política europea del PP català -que es desplegarà de manera coordinada amb la secretaria executiva de relacions internacionals del PP, encapçalada per José Ramón García-Hernandez- tindrà la missió de “contrarestar” des de Catalunya aquest relat, mostrant així a les institucions europees que hi ha una realitat diferent a la que explica la Generalitat.