El vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, Pablo Casado, ha demanat aquest dimarts que el missatge de "concòrdia i responsabilitat" que ha llançat avui el rei Felip VI tingui el suport de totes les forces polítiques com va sol·licitar ahir Mariano Rajoy.

"Des del PP apel·lem al fet que aquest missatge de concòrdia, aquest missatge de responsabilitat tingui el suport de totes les forces polítiques, tal com va sol·licitar ahir el president del Govern", ha afirmat Casado en una intervenció posterior al discurs pronunciat avui a les nou de la nit pel Monarca.

El dirigent popular ha insistit en aquesta apel·lació a "la unitat i la responsabilitat" dels partits polítics, perquè facin possible "la resposta al desafiament tan greu que viuen els espanyols", com pogués ser la declaració d'independència. 

Casado ha destacat també de les paraules del Rei el missatge que ha enviat a les persones que se situïn per sobre de la llei "trencant la confiança dels espanyols i trencant també la fraternitat a Catalunya", de les que ha dit Casado que "tindran de tenir també les conseqüències que recull l'ordenament jurídic".

Ha afegit que el PP s'uneix al "missatge de tranquil·litat" que ha llançat el Monarca a tots els espanyols i especialment, ha precisat, quan s'ha dirigit a tots els catalans per dir-los que "no estan sols, que la Corona, un vegada més, i el Govern d'Espanya estan amb tots els que estan compromesos amb la construcció d'una democràcia exemplar i d'un sistema i un Estat de Dret que seguirà funcionant ".

Per acabar, Casado ha dit que es queda amb l'apel·lació final del discurs de Felip VI, que "Espanya seguirà sent una història d'èxit", en la qual Catalunya seguirà tenint un paper "fonamental". Per molt que alguns es s'entestin, ningú posarà en risc la nostra història i el nostre futur", ha agregat