El PP Català presentarà a tots els municipis on té representació una moció per rebutjar el referèndum sobre la independència anunciat pel president català per a l'1 d'octubre i assegurar que no "donaran suport, ni proporcionaran mitjans ni personal municipal" per a la seva celebració. 

Amb aquesta iniciativa, que el PPC fa extensiva a tots els municipis de Catalunya, els populars busquen que "els consistoris es posicionin sobre el referèndum", segons ha explicat la formació en un comunicat. El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha explicat que l'objectiu és aconseguir el "bloqueig" del referèndum "il·legal" als ajuntaments de l'àrea metropolitana i les capitals de província, que "representen el 80% de la població catalana i és precisament allà on els independentistes no tenen força".

"Des del Govern de la Generalitat i les entitats independentistes afins s'han marcat com a objectiu implicar als ajuntaments en l'organització d'una il·legalitat. Nosaltres volem que es quedin al marge, posicionant-se clarament del costat de la democràcia, la llibertat i l'estat de dret", ha afegit.

El text de la moció, distribuïda a tots els grups municipals populars per la vicesecretària d'Acció Política del PP Català, proposa acordar que es manifesti el compromís de no donar suport ni proporcionar mitjans ni personal municipal el dia 1 d'octubre per a l'anunciada celebració d'un referèndum "il·legal". També s'insisteix a través de la moció en la reivindicació dels populars de demanar que aquest ajuntament abandoni "de forma immediata" l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en cas d'estar adherit.