El PP ha tornat a fitxar l'ex-ministra de Sanitat, quasi dos anys després de la seva dimissió. El partit, a través del grup popular europeu, li ha fet un lloc entre els treballadors de la delegació espanyola a Brussel·les, on Mato començarà a treballar com a assessora. 

Mato treballarà amb un contracte per al projecte Universitat Europa, que hauria d'haver començat al setembre, i que és totalment desconegut per eurodiputats d'altres grups. La seva ocupació implicarà acudir a un fòrum dos cops l'any per parlar als alumnes sobre les polítiques de la Unió Europea des del punt de vista del PP. 

Segons informa La Sexta, la feina de Mato van començar al juny i ja ha tingut diverses reunions a Brussel·les i a Madrid, però la situació política no ha permès començar el projecte.

Tania González, eurodiputada de Podemos, assegura que "és típic de la marca Espanya del PP, que en comptes d'exportar altres coses, prefereix exportar corrupció". Mato està acusada d'haver participat a títol lucratiu en el cas Gürtel, tot i que ha renunciat a assistir a la vista oral del judici.