El vicesecretari de Política Autonòmica i Local del PP, Javier Arenas, ha assegurat aquest dimarts que el Govern espanyol actuarà amb "mesura i responsabilitat" davant les accions que prengui l'Executiu de Carles Puigdemont en els propers mesos.

Arenas ha assegurat que, davant aquells que busquen una reacció "desmesurada i desproporcionada" del Govern del PP, ells "no cauran en la trampa". "Estan buscant reaccions del Govern espanyol desmesurades i desproporcionades i sota cap concepte caurem a la trampa", ha manifestat l'exministre, que ha assegurat que cal respondre al procés defensant la legalitat i l'Estat de dret. 

En aquest sentit, Arenas ha assegurat que l'Estat disposa "d'instruments suficients" per tal que no es celebri el referèndum. Un d'aquests seria l'article 155 de la Constitució que, tot i que no en descarten el seu ús, tampoc és una opció que estigui "sobre la taula" ni sobre la qual s'estigui debatent en aquest moment, segons ha afirmat el dirigent popular. En cas d'aplicar-se aquest article implicaria la suspensió de l'autonomia de Catalunya.