El president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que davant dels casos de corrupció que afecten el PP, el partit "ha estat i seguirà sent implacable". Rajoy, que ha estat entrevistat al programa Ana Rosa de Telecinco, ha considerat que la macrooperació policial duta a València, demostra "que no hi ha impunitat".

El revés pel grup popular valencià és dur. Ahir la policia va detenir diferents alts càrrecs del partit a la comunitat, entre els quals s'hi troba l'expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, i la regidora de Cultura a l'Ajuntament de València, María José Alcón. La trama està vinculada a l'empresa pública Imelsa que el jutjat porta investigant des de gairebé fa un any, i des de la qual s'haurien desviat diferents comissions per treballs que no es realitzaven.

Enmig d'aquest panorama el Comitè de Drets i Garanties del PP valencià ha acordat la destitució "immediata" de tots els càrrecs orgànics que exerceixen els detinguts, així com l'obertura d'un expedient i la suspensió cautelar de militància.

Les negociacions

Sobre les dificultats que aquest cas pugui afegir a les negociacions iniciades amb el partit d'Albert Rivera, Rajoy ha dit que "no tenen perquè dificultar-les". És més, el vicesecretari d'Organització, Fernando Martínez Maíllo, ha assegurat en una entrevista a la Cadena Ser que afavoreix l'entesa perquè "Espanya necessita un gran pacte contra la corrupció" i només es pot dur a terme si hi ha govern.

Des de Ciutadans, el seu president, Albert Rivera, ha assegurat que els casos de corrupció que afecten el PP no seran un escull per negociar ja que sota aquest supòsit tampoc haurien negociat amb el PSOE d'Andalusia. Però Rivera sí que ha advertit al president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que "no pot abanderar la lluita contra la corrupció" perquè entén que "no ha fet res contra la mateixa".