El Partit Popular reacciona contra la declaració del president de la Generalitat Carles Puigdemont denunciant que estaria "insistint en el discurs del victimisme", segons consideren les fonts de la direcció del partit, sobre la queixa de Puigdemont davant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució –que entre altres qüestions, serveix per a destituir-lo.

Des del PP creuen que no s'estaria oferint "res de nou" amb el discurs i denuncien que no hi hauria hagut "mai" voluntat de diàleg, perquè sinó el president del Govern s'obriria a assistir al Senat per al tràmit de discussió de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. "Apel·la a la democràcia qui la trepitja infringint la Constitució i l'Estatut", tanquen les fonts. 

La formació del president Mariano Rajoy afegeix al respecte que el president català estaria utilitzant el Parlament "en el seu interès propi", després d'anunciar que el ple de la cambra catalana –on previsiblement s'aprovaria la declaració d'independència– podria ser el mateix dia 27 d'octubre. En aquesta jornada està previst que s'aprovi de forma definitiva l'aplicació del 155.