A un mes dels comicis del 21-D, el Partit Popular reaccionava amb sàtira davant els preparatius de campanya dels partits independentistes, i en concret, de Junts per Catalunya, la llista de Carles Puigdemont. El portaveu de Comunicació Pablo Casado ha denunciat que hi havia "massa persones investigades" a les candidatures d'ERC i el PDeCAT, en al·lusió al Govern destituït i a presó, i ha ironitzat preguntat per la notícia d'El Nacional, on s'explicava que Puigdemont i el seu equip estudiaven d'emprar la tècnica de l'holograma per facilitar la seva assistència als mítings. 

"No sé si apareixerà en format holograma, fantasma o ouija. Catalunya mereix ja una mica de serietat. Puigdemont ja ha mentit suficient, ja ha fet mal, ha enganyat, que ens deixin ja tranquils... que ja no cola, que dediqui el temps a preparar la seva defensa", ha denunciat Casado en la roda de premsa posterior al comitè de direcció del PP d'aquest dilluns. El portaveu ha emfatitzat la indiferència cap al polític català, quan més tard ha reblat, després de recordar l'ordre europea de detenció: "Com si es vol presentar en holograma a l'Audiència Nacional o el Tribunal Suprem".

La qüestió és que el PP ha estat especialment dur amb les declaracions de la secretària general d'ERC Marta Rovira divendres, i de Mireia Boya de la CUP aquest dilluns, sobre que presumptament l'Estat hauria fet arribar a les forces independentistes la possibilitat de morts al carrer, després de la DUI. "Han passat de l'Espanya ens roba, a l'Espanya ens pega, a l'Espanya ens mata", ha denunciat Casado. El popular ha insistit que ni ell els volia "afusellar" –sobre unes polèmiques declaracions seves fa un mes comparant Puigdemont amb Lluís Companys–, ni l'Estat els hauria dit tals afirmacions.

Així les coses, Casado ha retornat la pilota a l'independentisme amb un "el lladre es pensa que tots roben". "Els seus companys sí que són terroristes condemnats en ferm", ha indicat en al·lusió a l'exdirigent basc Arnaldo Otegi, "a qui col·loquen al capdavant de manifestacions", Carlos Sastre, "assassí brutal de José María Bultó", el líder d'ANC Jordi Sánchez, "qui va justificar l'atemptat d'Hipercor", i també els cupaires. Sobre Arran, ha denunciat que haguessin "celebrat" per Twitter la mort del fiscal general José Manuel Maza. "No poden quedar impunes", ha anunciat sobre possibles querelles a aquests comportaments "vomitius" denunciats per Interior.

Davant d'aquest escenari, el PP assegura veure el 21-D com una oportunitat per a posar fi a un llegat de 40 anys de "propaganda", en referència al nacionalisme primer, i l'independentisme després. Per aquest motiu, Casado ha redoblat la pressió sobre el PSC, de qui diu trobar-se en una "indefinició" que els "preocupa" per si cedeixen davant l'aliança de l'independentisme. I també ha carregat contra el PSOE, per haver dit que el PP no tenia projecte per a Espanya. "Només li he escoltat la declaració de Granada i de la plurinacionalitat no hi ha unanimitat en les seves federacions", s'ha vantat.

Per contra, els populars volen reivindicar l'aplicació del 155 en la campanya. "És el partit que ha tingut el coratge d'enfrontar les eleccions perquè la democràcia i la legalitat es votin", ha insistit, tot i que va ser Ciutadans el primer a proposar la intervenció de la Generalitat amb aquest propòsit. Per aquest motiu, diversos ministres aniran desfilant per Catalunya al llarg dels propers dies i setmanes de precampanya, com ara Mariano Rajoy dimecres, la ministra d'Ocupació Fátima Báñez dijous, o la secretària general María Dolores de Cospedal, qui hi serà el diumenge.