El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha demanat a l'alcaldessa Ada Colau que ordeni retirar "de manera immediata" la publicitat de l'Assemblea Nacional Catalana per inscriure's en la Diada del sí que porten alguns autobusos i el metro de la ciutat.

Segons Fernández Díaz, aquesta campanya publicitària "promou una Diada independentista i un acte il·legal com el referèndum, inclou continguts polítics i suposa una doble vara de mesurar de Colau i la companyia Transports Metropolitans de Barcelona, ja que mentre permet campanyes com les del referèndum per la independència o el Bus ateu, veta altres campanyes com les d'E-Cristians".

El regidor popular ha recordat que "aquesta no és la primera vegada que Colau permet publicitat d'aquest tipus en el transport públic, ja que el mes d'abril passat, autobusos i andanes de metro exhibien publicitat a favor del referèndum il·legal".

També ha recordat que quan ell mateix va demanar la seva retirada en el ple d'abril de l'Àrea Metropolitana, "Colau es va escudar a defensar que la campanya no era una publicitat bel·ligerant ni generava confrontació o polèmica i que a més no incomplia la normativa general publicitària".

No obstant això, segons el regidor del PP, la publicitat en els vehicles de transport públic de la Diada del sí "vulnera la norma del 2009 de TMB, en què s'indica que queda exclosa explícitament la publicitat de missatges ideològics o sobre creences individuals, incloses campanyes que busquen exclusivament provocar el debat social i eco mediàtic, promogudes per qualsevol persona, grup o entitat".

Fernández Díaz ha lamentat que "el PSC, com a soci de govern de Colau, tant a l'Ajuntament com a l'Àrea Metropolitana, segueixi fent de palmer de l'independentisme i permeti aquest tipus de campanyes en el transport públic".