El Partit Popular es tanca en banda i rebutja de ple la proposta de Ciutadans de buscar un candidat independent de consens entre PP, C's i PSOE per desbloquejar la formació de govern a Madrid. La vicesecretària d'Estudis i Programes del partit, Andrea Levy, ha definit la proposta com un "frau democràtic" i ha acusat el partit d'Albert Rivera de "canviar de relat" en funció dels seus interessos.

"En un gir copernicà teatral ara ens diu que la solució passa perquè els tres líders que es van presentar a les eleccions, no siguin aquells que configurin un govern. És la mateixa credibilitat que té aquell qui va dir que no donaria suport a cap govern que no fos encapçalat per la llista més votada", ha ironitzat la diputada. 

"Que deixi d'amagar el seu candidat fracassat que és Pedro Sánchez i que li demani que retiri el veto sectari als 7,5 milions de vots del PP que mereixen més respecte del que està demostrant Sánchez", ha apuntat Levy. Levy també ha retret a Rivera que va ser el primer a criticar que a Catalunya aparegués, de sobte, un president "accidental" i que ara proposi la mateixa fórmula per al govern d'Espanya. "Aquesta funció ja arriba al final i és moment de deixar de banda les actituds ridícules", ha etzibat. 

Ciutadans i la fórmula Puigdemont

Res a veure amb el posicionament de la líder de Ciutadans al Parlament. Inés Arrimadas s'ha mostrat sorpresa davant l'atac de Levy i ha insistit que Ciutadans "és l'únic partit que no demana cadires sinó que busca solucions" i que ha insistit que l'acord entre Sánchez i Rajoy és impossible perquè "s'han insultat públicament". 

"Si el problema són els egos i els personalismes, fem un pas al costat i que arribi un govern de transició amb un president de consens". Segons Arrimadas, aquesta és la millor opció per evitar unes eleccions que també serien un frau democràtic. 

"El senyor Rajoy no va ser capaç ni d'assumir l'encàrrec de formar govern. Nosaltres sempre hem estat disposats a col·laborar i a cedir els nostres diputats perquè Espanya tingui un govern progressista i durant quatre mesos hem apostat per aquesta opció", ha afirmat. Arrimadas també ha reconegut que "la fórmula Puigdemont" no els sembla la millor opció però que, ara per ara, és l'única alternativa per desbloquejar la situació.