A mesura que l'operació Lezo comença a engruixir-se a cada nova presumpta implicació d'antics membres del Partit Popular de Madrid, es disparen els rumors que l'expresidenta de la comunitat, Esperanza Aguirre, pugui dimitir del seu càrrec de portaveu municipal a la capital de l'Estat. Segons La Sexta, Aguirre hauria redactat la carta de renúncia, després d'haver deixat ja orgànicament el partit fa uns mesos, en el marc de la trama Púnica. Però la direcció nacional nega que li hagi demanat cap gest i evita fer-ho públicament.

"Cal deslligar el seu paper de portaveu dels col·laboradors que va escollir durant la seva direcció", ha dit el portaveu de comunicació, Pablo Casado, en la roda de premsa posterior al comitè de direcció del PP. Casado ha defensat que l'expresidenta s'havia posat a disposició del tribunal per oferir tota la informació necessària, exhibició que va fer amb llàgrimes als ulls la setmana anterior. A més, explica que orgànicament no té ja cap càrrec el partit –cosa que impediria d'exigir-li tal gest–. 

La renúncia d'Aguirre no és ferma encara, i fonts de la direcció recorden que té "formes pròpies" de fer –cosa que impedeix de fer una previsió fiable– per bé que creuen que estaria "neta" de tota culpa dels casos que la premsa revela –per tant, la dimissió seria perquè "és molt britànica", com a ella va dir un cop–. Podria fer-se efectiva en les properes hores, però, ja que la portaveu municipal del PP ha suspès tota la seva agenda d'aquest dilluns i demà s'estalviaria així d'assistir al ple municipal.

La qüestió és que els propis populars també se senten nets de tota responsabilitat. Casado ha dit que la direcció de Génova no tenia cap mena d'informació pel cas Canal, i repeteix que allò que facin "uns pocs" no pot afectar "la impecable trajectòria" de la formació. "El PP és el màxim perjudicat. Un missatge de tranquil·litat a tots els espanyols, aquestes sigles estan molt per sobre del que faci qualsevol individu", ha repetit Casado, després d'exhibir "profunda tristesa" pels successos.

Sobre la investigació a l'exministre de Treball durant el segon mandat de José María Aznar i expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana, en el marc de la Lezo, la posició del PP és igualment laxa que amb Aguirre. "Podem suspendre'l cautelarment de militància", ha dit, recordant que així es va fer amb l'expresident de la comunitat, Ignacio González Pons, la setmana anterior. "És l'únic que podem fer. Hi ha cops que ens quedarem curts, altres llargs, però la informació que ve de l'Audiència encara no és ferma i no ens tremolarà el pols", ha assegurat més tard. 

Tampoc s'exigeix res a l'actual presidenta de l'autonomia, Cristina Cifuentes, qui també estava al consell d'administració del Canal en paral·lel a González. "Si té alguna informació, que la posi a disposició, com ja va fer", ha recordat el portaveu de comunicació. La qüestió és que la Lezo va sortir a la llum per un informe que la mateixa Cifuentes va remetre a les autoritats judicials, fa un temps.

I sobre si la corrupció afecta la imatge d'Espanya, Casado empra l'excusa que això passaria a qualsevol lloc del món. "El president Mariano Rajoy fa molt bé promocionant-nos a l'exterior. A tots els països hi ha aquest problema: Regne Unit, França... i inclús a alguns que estem visitant darrerament", ha exposat, sobre el viatge al Brasil de Rajoy aquesta setmana per potenciar la Marca Espanya.