El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha estat “ocultant les corrupteles dels seu socis de govern”. Així ho ha denunciat el portaveu del PP al Parlament, Alejandro Fernández, en la sessió de control al Govern d’aquest dimecres. La pregunta inicial, però, era sobre l’accés a mecanismes de finançament per part de la Generalitat.

Fernández ha dit de Junqueras que havia estat capaç de “passar desapercebut entre les corrupteles del seu Govern” fins aquest dimarts, en què el vicepresident va assegurar que des de l’Executiu català s’havia transmès al jutge que investiga al cas 3% “qualsevol informació o dada rellevant”. El diputat popular li ha preguntat per què ho va explicar aquest dimarts, i no el febrer, la data de l'informe fet públic sobre presumptes irregularitats durant el govern d'Artur Mas. Ha demanat que demostri que el Govern va lliurar aquest document al jutjat del Vendrell.

Junqueras, que no ha respost directament sobre aquesta qüestió, li ha recordat que avui és el dia que el president espanyol Mariano Rajoy compareix com a testimoni en el cas Gürtel. També ha retret el control del FLA, conseqüència del mal càlcul dels acomptes del model de finançament que li pertoquen a Catalunya.

"Pèssim gestor"

Alejandro Fernández ha començat la seva intervenció preguntant pels inversors estrangers que hauria aconseguit el Govern per a comprar deute català, com ha dit que va prometre l’Executiu. El portaveu popular l'ha acusat de ser un “pèssim gestor”, haver disparat la prima de risc i el deute de la Generalitat i “continuar sent bo escombraria i la pitjor comunitat autònoma i amb pitjors perspectives”. Fernández ha ironitzat: “I això que vostè era l’estrella del Govern. Com serà la resta”.

El també conseller d’Economia li ha replicat recordant-li el creixement de l’economia catalana, la reducció dels terminis de pagament i una “gestió extremadament rigorosa, assenyada i serena” de les finances de la Generalitat. “Pensin en Espanya, en els ciutadans espanyols que veuen amenaçat el futur de les seves pensions”, li ha retret Junqueras.