Nou episodi de l'escalada verbal del PP contra l'independentisme. Ara fins i tot amb atacs personals, en concret cap al nou director dels Mossos, Pere Soler.

El portaveu parlamentari del Partit Popular català, Alejandro Fernández, ha assegurat que el nou responsable de la policia catalana no hauria d'assumir el càrrec perquè està "inhabilitat en origen" per la barreja d'"hispanofòbia, supremacisme i masclisme".

Govern de kamikazes

En una roda de premsa parlamentària, Fernández hi ha tornat i ha desqualificat de nou el Govern. Ha assegurat que, en sis anys, s'ha passat del Govern "dels millors" —en referència a l'expressió del president Artur Mas per qualificar el seu primer executiu— al Govern "dels kamikazes".

Fernández ha considerat que el Govern ja no és competent. Ha explicat que no es busquen persones preparades amb un currículum prou bo com per poder governar, sinó que s'opta per "la immolació política".

Però aquí no acaben els atacs dels populars al Govern de Junts pel Sí: ha assegurat que l'Executiu de Puigdemont és "suïcida", donant un espectacle "lamentable" amb el "circ" del referèndum de l'1 d'octubre.

El PP i els desqualificatius

En les últimes jornades el PP ha dirigit tota una sèrie d'insults al Govern. Ahir la comparació elegida van ser els totalitarismes. El coordinador general dels populars, Fernando Martínez-Maillo, va assegurar que veia "tics totalitaris" en el comportament de la Generalitat, mentre que el govern espanyol és un exemple de "normalitat i ponderació".

Dilluns passat, el vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado, va deixar anar: "Les purgues del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'assemblen a les de Nicolás Maduro, però també a l'absoluta intransigència que es vivia en els pitjors anys en els quals als constitucionalistes ens costava la vida defensar les nostres idees".