El president del PP català, Xavier García Albiol, ha donat suport aquest dimecres a l'actuació de la Guàrdia Civil "per garantir la defensa de la democràcia i la llibertat" davant un Govern que ha titllat d'irresponsable.

Segons ha assegurat el líder popular en declaracions als mitjans, el Govern de Carles Puigdemont "està forçant molts treballadors públics a una situació de dificultat que pot posar en risc els seus llocs de treball". Per aquest motiu, Albiol ha defensat l'actuació de la Guàrdia Civil, que ha citat diversos funcionaris de la Generalitat per la campanya institucional que incentiva la inscripció en el registre de catalans a l'estranger.

"La Guàrdia Civil, com tots els cossos de seguretat de l'Estat, defensa el respecte a l'estat de dret, la democràcia i la llibertat", ha assegurat Albiol. 

"El PSC no és un partit fiable"

Així mateix, el president dels populars catalans s'ha referit a una moció aprovada amb el suport del PP a l'Ajuntament de Badalona en què es reconeix Espanya com a Estat plurinacional. Albiol ha assegurat que, "lluny del que voldrien els socialistes, aquesta afirmació en cap cas es recull als acords" i ha acusat el PSC "d'haver perdut el nord, no tenir criteri ni ser un partit fiable". 

"El PSC ha deixat de ser un partit d'esquerra amb tradició institucional i juga a ser l'instrument últim dels independentistes", ha afegit. Així ho evidencien, segons consideren els populars, les declaracions d'alguns alcaldes socialistes, com el de Blanes, que es mostren favorables a la celebració del referèndum.  ​