El PP català ha carregat aquest dimarts contra el nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, tan sols una setmana després d'haver estat nomenat i l'ha acusat de "forçar" els Mossos d'Esquadra a "cometre una il·legalitat" davant el referèndum de l'1 d'octubre.

La diputada popular Esperanza García ha presentat una interpel·lació sobre "els reptes de la política de seguretat", fent especial èmfasi en el paper dels Mossos d'Esquadra davant el referèndum de l'1 d'octubre. "No pot ser que asseguri que els Mossos compliran la llei i que al mateix temps permetran el referèndum", li ha recriminat a Forn.

El conseller, que ha comparegut a l'hemicicle per primer cop després del seu nomenament, no ha detallat quin serà el paper dels Mossos però sí que ha afirmat tot allò que no farà la Conselleria d'Interior. "No crearem estructures policials per combatre enemics polítics", ha reblat en referència a l'Operació Catalunya, la suposada trama de l'Estat contra els enemics polítics.

Soler al capdavant dels Mossos

Durant la seva intervenció, la diputada popular també ha criticat el nomenament de Pere Soler com a nou director dels Mossos d'Esquadra després que Albert Batlle presentés la seva dimissió per "motius polítics".

"La hiperventilació hispanofòbica de Soler no és adequada", ha reblat la diputada en referència a unes declaracions a les xarxes socials de l'actual director dels Mossos.