El Partit Popular de Rota (Cadis) ha organitzat unes jornades aquesta setmana en ocasió de la celebració el dimecres, 8 demarç, del Dia Internacional de les Dones, en què s’inclouen actes com una mostra de pentinats i una altra de moda flamenca, així com xerrades sobre els dolors d’esquena i la cura dels peus, això sí, específic per a esquenes i peus de dona. L’anunci de la jornada convida a tots els habitants del poble “homes i dones” a participar en els diferents actes.

Aquesta programació, segons avança eldiario.es, ha provocat la indignació de la resta de forces polítiques de la localitat, de gairebé 30.000 habitants i governat pel PSOE en coalició amb Izquierda Unida. Així, la delegada d’Igualtat de l’ajuntament, Esther García (PSOE), considera que els actes proposats pel PP suposen “retrocedir a l’època de les besàvies”. “No tinc paraules per descriure la programació”, ha afegit García, que considera que l’any 2017 “cap dona de cap partit pot retrocedir d’aquesta manera”.

cartel actividades Partido Popular rota

De fet, la programació del PP contrasta amb la de l’Ajuntament, que aquests dies ha inaugurat l’exposició “Dones, motor de l’economia mundial” i ha previst una trobada de dones de diferents cultures per desmuntar estereotips.

Per la seva banda, Podemos ha protestat pel que considera “una falta de respecte a les dones”, ja que aquestes “no necessiten d’un taller per sentir-se guapes”. Així mateix, les Joventuts Socialistes de Cadis han considerat “vergonyant” que se celebri el 8 de març “parlant de mal de peus, dolor de lumbars i amb una mostra de pentinats”.