El PP català demanarà la compareixença del president del Govern, Carles Puigdemont, al Parlament per tal que expliqui "la llei de ruptura que estan preparant d'amagat".

Així ho ha anunciat aquest divendres el president de la formació, Xavier García Albiol, en referència a la llei de transitorietat jurídica que aprovarà per donar cobertura legal al referèndum de l'1 d'octubre. Així mateix, el dirigent popular també ha confirmat que els membres del seu grup no assistiran a l'acte de Junts pel Sí i la CUP que es celebrarà al Parlament i en el qual es donaran els detalls sobre la part legislativa del referèndum.

"És insòlit que es presentin iniciatives a l'auditori, tots els diputats ens devem als ciutadans i el nostre espai natural de debat és l'hemicicle, per respecte a ells i a les institucions democràtiques", ha assegurat Albiol.

I ha afegit: "No té cap sentit que presentin la llei de manera extraparlamentària, sense acta, sense lletrats, sense diputats de l'oposició que hi intervinguin i a sobre pretenent donar aparença democràtica".