Segueix l'actualització en directe aquí

El Partit Popular i Ciutadans han assolit un acord d'investidura que firmaran avui al Congrés els portaveus parlamentaris d'ambdós partits, segons fonts de les dues formacions.

Els líders dels dos partits, Mariano Rajoy i Albert Rivera, es reuniran abans, a les 12.30 hores, amb els seus equips negociadors per ratificar aquest pacte.

PP i Ciutadans han informat aquest matí que l'acord entre ambdós partits s'ha tancat, i han convocat els mitjans de comunicació per a la seva ratificació al Congrés.

Segons aquesta convocatòria, Rajoy i Rivera es reuniran juntament amb els seus respectius equips negociadors per ratificar aquest acord que s'ha estat negociant al llarg de tota aquesta setmana.

Després, els portaveus al Congrés del PP, Rafael Hernando, i Ciutadans, Juan Carlos Girauta, firmaran l'acord d'investidura.

Després de la firma, hi haurà compareixences davant la premsa de Mariano Rajoy i d'Albert Rivera.

Amb aquesta firma culmina una setmana en què PP i Ciutadans han estat negociant aquest acord amb nombrosos alts i baixos, a causa que el partit de Rivera considerava insuficients els avenços en algunes matèries, com les reformes institucionals, o reclamava les xifres per sufragar les mesures, que els 'populars' van posar sobre la taula divendres passat.

Ahir a la tarda Mariano Rajoy i Albert Rivera van mantenir una trobada per tancar definitivament l'acord i aconseguir la firma aquest matí.

L'acord conté entre altres compromisos el d'una reforma del Consell General de Poder Judicial perquè dotze dels seus vint vocals siguin triats directament per jutges i magistrats; recuperar els diners perdonats a defraudadors en l'amnistia fiscal per destinar-lo a mesures socials; crear complements salarials per a les persones amb sous més baixos o l'elecció directa d'alcaldes.

L'acord que avui es firma permetrà a Mariano Rajoy acudir al Congrés per demanar la confiança de la Cambra amb 170 vots: els del PP, els del partit de Rivera i el de Coalició Canària.

Uns suports que, no obstant això, no són suficients perquè el líder del PP i president en funcions aconsegueixi la investidura.

Segueix l'actualització en directe aquí