El PP ha col·locat Cayetana Álvarez de Toledo com a número u per Barcelona a les eleccions generals del 28-A. En els comicis de juny de 2016, el cap de cartell va ser l'exministre Jorge Fernández Díaz i s'especulava amb la possibilitat que encapçalés aquesta llista l'actual portaveu del Grup Popular al Congrés, Dolors Montserrat.

Al final, la número u per Barcelona serà Álvarez de Toledo, actualment portaveu de Libres e Iguales, que ja va ser diputada al seu dia amb Mariano Rajoy. La periodista i historiadora, vinculada a l'ala més aznarista del partit, rivalitzarà amb Inés Arrimadas, número u per Barcelona per Ciutadans. Álvarez de Toledo sempre ha estat molt pròxima José María Aznar i fa anys que treballa a la fundació FAES, presidida per ell mateix.

Va néixer a Madrid, filla de pare francès i mare argentina, i ha viscut la seva vida entre la Gran Bretanya, Buenos Aires i Espanya. La popular, que ostenta el títul de marquesa de Casa Fuerte, ha cursat tota la seva educació en exclusius col·legis i és llicenciada en Història Moderna per la Universitat d'Oxford. Va estar casada del 2001 al 2018 amb l'empresari català -i cosí seu en grau quinzè- Joaquim Güell (dels Comtes de Güell) amb qui té dues filles. Ha treballat de redactora al diari El Mundo i de tertuliana a la COPE, al programa de Federico Jiménez Losantos.

El 2006 va ser nomenada cap de gabinet del PP quan Ángel Acebes n'era el secretari general, i ha estat diputada del PP per Madrid en dues legislatures (2008-2015). Des del 2014, ha dut una forta lluita contra el procés independentista català des de la plataforma Libres e Iguales.

De fet, va decidir no tornar a presentar-se al Congrés per desacords amb la línia política de Mariano Rajoy, que no considerava prou dura. Després de la moció de censura al líder popular, Álvarez de Toledo va confessar haver votat Ciutadans i va demanar la fusió dels dos partits.