El president del Govern, Mariano Rajoy, tornarà a Catalunya els propers dies 2, 8 i 17 de desembre per participar en actes de campanya en suport al PP català i Xavier García-Albiol, cap de cartell del partit davant dels comicis que se celebraran el proper 21 de desembre, segons han informat fonts de la direcció nacional.

De moment, aquestes són les tres dates que fins ara té reservades el cap de l'Executiu, però no es descarta que també pugui participar en el tancament de campanya previst per al 19 de desembre. Rajoy —que preveu visitar totes les províncies catalanes aquestes setmanes— ja va ser present el passat 12 de novembre a Barcelona, on va cridar a la "majoria silenciosa i silenciada" perquè converteixi la seva veu en vot i ompli les "urnes de veritat".

I tornarà aquest mateix dimecres a Barcelona, però en qualitat de president del govern espanyol, per assistir a l'acte de lliurament de les medalles d'honor i els premis Carles Ferrer Salat que concedeix la patronal catalana Foment del Treball, una visita que coincideix quan es compleix un mes de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i el cessament del Govern dirigit per Carles Puigdemont.

De fet, el PP aprofitarà les seves intervencions en campanya per reivindicar que Rajoy ha tingut la "valentia" d'aplicar l'article 155 de la Constitució i permetre que els ciutadans puguin votar a les urnes. Per a això, desembarcaran a Catalunya nombrosos càrrecs del partit a nivell nacional, ministres i barons territorials.

Ministres i barons

Així, fonts de la direcció nacional del PP han assenyalat aquest dimarts que està previst que viatgin a Catalunya la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo (ho farà quan arrenqui la campanya), el president del PP andalús, Juan Manuel Moreno, i la presidenta del PP al País Valencià, Isabel Bonig.

En el cas dels ministres, tindrà molts actes la catalana ministra de sanitat, Dolors Montserrat, que aquest dissabte participa en una jornada contra la violència de gènere a Barcelona juntament amb vicesecretari de Sectorial, Javier Maroto. Tanmateix, la titular de Sanitat recorrerà les ciutats de Girona, Lleida i Tarragona, deixant l'àrea metropolitana de Barcelona per a Albiol i el seu equip, segons fonts de l'Executiu.

També hi haurà altres ministres a Catalunya en les properes setmanes. De moment, aquest dijous la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, estarà a Tarragona, i diumenge viatjarà a Lleida la secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal. Divendres, al marge de l'agenda del partit, serà a s'Agaró (Girona) la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, en unes jornades econòmiques, en les quals participarà l'endemà el ministre Luis de Guindos.