"Les càrregues policials d'aquest diumenge només van deixar quatre ferits, no pas 800, això és manipular". És el que ha assegurat aquest dilluns el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, que també ha indicat que hi va haver gent que va votar més de 12 vegades.

Per altra banda, ha exposat que el govern espanyol no farà ni un pas enrere en defensa de la Constitució i ha instat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a tornar a la legalitat perquè, d'altra manera, no hi pot haver diàleg.

Martínez-Maillo ha fet aquesta crida a Puigdemont en una conferència de premsa després de la reunió del comitè de direcció del PP que ha presidit el cap del Govern i líder del partit, Mariano Rajoy.

El dirigent del PP ha insistit que el president de la Generalitat ha de tornar a la legalitat dins la Constitució perquè, "a partir d'aquí", hi pugui haver diàleg. "Perquè fora d'això no hi ha cap diàleg possible", ha dit.

A més ha subratllat que el govern espanyol i les institucions "no faran un pas enrere, no poden" i Puigdemont ho sap. "I alguns hauran de respondre davant la justícia per les decisions que han pres fa molt temps", ha afegit.

Martínez-Maillo ha demanat també al president català que no prengui decisions "en calent" que "no van enlloc" perquè tenen conseqüències "inevitables", i "és important que assumeixi les conseqüències dels seus actes presents i els seus actes futurs".