Els ports de Barcelona i Tarragona han decidit paralitzar la seva activitat i d'aquesta manera s'adhereixen plenament a l'aturada de país. L'aturada dels dos ports catalans són tant en la seva activitat marítima com en la terrestre.

Els estibadors dels dos ports catalans han decidit secundar amb un seguiment del 100% la vaga general convocada per CGT, IAC, COS i Intersindical-CSC, segons fonts sindicals.

L'activitat, però, té un mínim de servei obligatori. Des del Port de Barcelona han apuntat que únicament es presten serveis per als passatges, ja que les instal·lacions tenen atracats dos creuers, i també per manipular mercaderies específiques, com productes peribles. El mateix passa al Port de Tarragona, on també s'estan prestant serveis mínims només per passatge, controls de seguretat i mercaderies perilloses.

L'activitat a dos dels ports més importants de Catalunya es preveu que es mantingui paralitzada durant aquesta jornada d'aturada de país. Només els serveis necessaris, però les principals entrades catalanes per mar es mantindran fora de servei aquest 3-O.