La portada de l'edició d'aquest dijous del setmanari satíric francès Charlie Hebdo, avançada per la publicació al seu compte de Facebook, farà parlar. Està dedicada als atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils i conté una duríssima crítica a l'Islam. "Islam, religió de pau...eterna!", ironitza el titular. El dibuix és igualment explícit. Presenta una furgoneta que deixa sobre l'asfalt dos cadàvers, amb aparença de joves turistes, sobre sengles bassals de sang.

El 7 de gener del 2015, el setmanari va ser víctima d'un brutal atemptat: dos homes amb caputxes i vestits de negre van entrar a la seu i van assasinar 12 persones, entre les quals els dibuixants Stéphane Charbonnier, Jean Cabut, Tignous i Georges Wolinski. 4 més van resultar-ne ferides.

A partir de 2004, la revista havia decidit publicar caricatures de Mahoma i el 2006 va reproduir les publicades pel diari danès Jyllands-Posten en un exemplar titulat "Mahoma desbordat pels integristes" i que van indignar el món islàmic. Després de l'atemptat, Charlie Hebdo va publicar un Mahoma que també plorava per les víctimes i declarava que "Tot està perdonat".