Encapçalat pel seu director comercial, Lluís Paris, el seu director de Vendes, Carles Mayol i el delegat del Port a la Xina, Joan Dedeu, el Port de Barcelona ha format una delegació per participar amb un expositor propi a la XIV Sino International Freight Forwarders Conference, que se celebra a Shangai.

Aquest és un dels principals esdeveniments de trànsit portuari més importants del món i on els agents de càrrega independent poden descobrir noves oportunitats comercials i desenvolupar associacions a llarg termini en el mercat logístic.

La Conferència Sino-Internacional és l'esdeveniment de networking més gran i influent a nivell mundial. Aquesta se celebra des d'aquest dilluns fins el dijous, reuneix més de 1.200 embarcadors de la Xina i d'arreu del món i preveu la celebració de 40.000 reunions bilaterals. Pels motius citats, el Port de Barcelona ha decidit presentar un expositor propi a l'esdeveniment, segons ha informat en un comunicat aquest dimarts.

El director de vendes, Carles Mayol, ha explicat la situació geoestratègica del port barceloní com a centre de distribució al mar Mediterrani, al sud d'Europa i al nord d'Àfrica i ha destacat els serveis dels que gaudeix l'infraestructura catalana, com el de 'short sea shipping' (SSS), corredors ferroviaris consolidats i una potent oferta de transport per carretera. 

Tot això succeeix després que la setmana passada el govern espanyol, mitjançant el Ministeri de Foment, demanés al Port de Barcelona que no participés en actes promocionals fins després de les eleccions del 21-D donada la situació política que viu Catalunya.