"Hi ha molts joves catalans que es veuen obligats a marxar a treballar fora, volem que tornin". Així ho ha explicat la nova consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, fent referència a les declaracions del presindent de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, que acusava als joves de no estar ben formats i tenir poc interés en fer-ho. En una entrevista a Els Matins de TV3, la consellera ha opinat que "les de Valls són unes declaracions molt injustes perquè hi ha joves molt ben preparats ja que el nostre sistema educatiu forma molt bé i ofereix moltes oportunitats".

Ponsatí ha assegurat que durant els darrers anys s'han fet molts progressos pel que fa als cursos de FP (Formació Professional) i que dir que els joves no s'esforcen no motiva, i el que cal "és proposar estímuls".

La recent estrenada consellera, també ha parlat del sistema Escola 21 i ha indicat que "hi ha moltes escoles que estan a l'espera de saber com van les proves pilot d'aquest model per poder-lo implantar". Segons Ponsatí, es tracta "d'una proposta molt interessant que vol dir que permetrà que cada escola pugui dissenyar el seu pla d'estudi en funció de les necessitats dels alumnes".

En referència al nou decret d'escola inclusiva, ha assegurat que "es tracta d'un gran avanç ja que reduirà les places a les escoles de nens amb necessitats especials perquè puguin anar a escoles 'normals' però amb més professorat que els dediqui temps".

Finalment, no ha volgut acabar l'entrevista sense fer un breu anàlisi de la situació política actual. La consellera ha reafirmat la voluntat del Govern amb l'organització del referèndum de l'1 d'octubre; "El Govern organitzarà el referèndum i garantirà que la gent pugui votar als col·legis". Pel que fa als alcaldes socialistes que han dit que no facilitaran la votació, Ponsatí ha declarat que "els ajuntaments que s'hi oposin hauran de donar explicacions perquè volem que els catalans votin amb llibertat".