La recentment nomenada consellera d'Educació, Clara Ponsatí, i el nou conseller de l'Interior, Joaquim Forn, s'han estrenat aquest dimarts al Parlament. Ambdós han expressat el seu respecte a la Cambra catalana tot i que també han patit les primeres crítiques de l'oposició.

Forn ha intervingut per respondre una interpel·lació presentada per la diputada popular Esperanza García sobre "els reptes de política de seguretat". Després que la dirigent del PP català formulés una sèrie de preguntes encaminades a saber quin serà el paper dels Mossos d'Esquadra davant el referèndum de l'1 d'octubre, el conseller de l'Interior ha llegit la seva resposta, que portava preparada. 

García li ha recriminat precisament aquest fet i ha criticat que en comptes de respondre-li les seves preguntes, fes una "compareixença". "Si vol comparèixer, demani-ho a la Comissió de l'Interior, però mentrestant respongui'm a les preguntes", ha reblat la diputada popular. 

Aquestes mateixes crítiques ha rebut la consellera Ponsatí, que ha comparegut en el Parlament com a resposta a una interpel·lació presentada per la diputada de Catalunya Sí Que es Pot Jéssica Albiach "sobre el futur dels menjadors escolars". Fent ús de les mateixes paraules que la diputada popular, Albiach també ha criticat que portés la resposta escrita. "Entenc que és una mostra de professionalitat", li ha respost Ponsatí.

La consellera ha confessat que presentar-se davant el Parlament era per ella com "passar un examen" i ha expressat la seva voluntat per "aprovar-lo".