La nova consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha rebut aquest divendres al vespre la cartera del Departament de mans de la seva antecessora en el càrrec, Meritxell Ruíz. En una breu declaració als mitjans de comunicació, ha afirmat que rep l'encàrrec "amb il·lusió" i que començarà a treballar "a partir de dilluns".

Sobre la possibilitat que les escoles serveixin de col·legi electoral en el referèndum de l'1 d'octubre, la nova consellera ha afirmat que "pensarem en tot".

"El missatge que m'arriba és que el nou curs està molt ben encarrilat. Els pares, les famílies i els infants poden estar tranquils que tindrem un curs acadèmic magnífic", ha declarat Posatí.

En el canvi de cartera, Ruíz ha lliurat a la nova consellera la llei d'Educació, el pla de Govern amb les fites ja aconseguides i el document sobre 'L'ofensiva de país a favor de l'èxit escolar', a més de les avaluacions de sisè i de quart curs, que mostren que els estudiants catalans han millorat en matemàtiques i anglès. A nivell personal, la ja exconsellera d'Ensenyament ha lliurat a Ponsatí un fragment del poema de Salvador Espriu 'La pell de brau'.

El canvi de titularitat al capdavant d'Ensenyament forma part d'una remodelació del Govern més àmplia, que inclou la substitució de Neus Munté al front del departament de Presidència per Jordi Turull i l'entrada de Joaquim Forn com a conseller d'Interior en lloc de Jordi Jané. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat l’acte de presa de possessió dels nous consellers del Govern per agrair i lloar la “lleialtat” dels membres cessats del Govern.