La classe política catalana i espanyola ha quedat commocionada per la notícia de la mort de Carme Chacón i s'ha produït una allau de mostres de condolença. Polítics com els presidents Carles Puigdemont i Mariano Rajoy, i el seu company de partit Miquel Iceta, primer secretari del PSC, han expressat el condol, tal com han fet desenes de dirigents polítics de les més diverses sensibilitats.  

L’expresident de la Generalitat, José Montilla, li ha dedicat una emotiva carta al Periódico que va escriure poc després de rebre la notícia de la seva mort; “Sorpresa, dolor, pena i ràbia són els sentiments que en aquest moment m’atrapen”. Montilla descriu a Chacón com una persona determinada, de conviccions fortes, amb una gran calidesa humana, i sobretot amb un somriure que desbordava.

Pel que fa a la seva carrera i conviccions polítiques, en destaca el seu compromís amb el partit on va començar a militar als 16 anys. També assegura que Chacón “volia el que la majoria de catalans, més Catalunya i més Espanya, sense ruptures ni frustracions”. Acaba la carta amb una estrofa de la cançó Red River Valley, un tema molt recurrent per acomiadar-se d’éssers estimats. 

L’expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha mostrat "desolat" per la mort de l'exministra i militant socialista, ho ha expressat en un comunicat. Zapatero l'ha recordat com un exemple de "lleialtat" i de "compromís” i com una “companya i amiga”. També ha afegit que "El buit que ara sentim mostra la mesura de la magnitud de la seva pèrdua, per la democràcia espanyola i per tots els socialistes".

L’excap de l’Estat Major de la Defensa (Jemad) i membre del consell ciutadà de Podem, Julio Rodríguez, també ha lamentat “el cop sec i terrible” que ha suposat el decés de Carme Chacón. Rodríguez ha recordat com al juliol de 2008 Chacón li va comunicar que havia pensat en ell pel càrrec de Jemad. “Sóc capaç de recordar cada un dels moments d’intensitat, tensió, alegria, dolor, sí, molt dolor, viscuts amb la ‘meva ministra’”, ha afegit.