El matrimoni Pujol-Ferrusola guardava al saló de casa seva a Barcelona, escorcollada el 26 d'abril, una còpia del testament de l'avi Florenci, l'herència del qual ha estat esgrimida per l'expresident per justificar l'origen de la seva fortuna a Andorra, justificació que el jutge del cas no es creu.

A l'acta d'entrada i escorcoll en el domicili del matrimoni, a la ronda General Mitre consta una relació manuscrita de tots els documents que van ser intervinguts per ordre del jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional en ser considerat d'interès per a la causa.

Aquests documents i suports informàtics, intervinguts en l'anomenada operació Hades, van ser guardats en dues caixes i posats a disposició de la UDEF per a la seva anàlisi i elaboració de "successius informes policials".

Entre tots ells destaca el document 001 trobat al "saló-sala d'estar" i que ha estat identificat en l'acta com "testament atorgat pel senyor Florencio Pujol Brugat 17 març 1967 núm.807 Notario Ángel Martínez Sarrión".

També va ser trobat el testament de la mare de l'expresident català, María Soley i Mas, amb data de 26 maig 1981 i subscrit pel notari Luis Jon i Mirabent.

A més figura un document que, sota l'epígraf "testament de Jordi Pujol Ferrusola", el més gran dels 7 fills del matrimoni recull l'original del testament de María Soley i consta com a notari Lluís Roca-Sastre.

Al saló els agents van trobar també una escriptura de Banca Catalana datada el 21 d'abril de 1965 i subscrita pel notari Ramón María Roca Sastre. El 1984, Pujol es va veure esquitxat pel cas Banca Catalana, en ser inclòs en una querella, si bé, no va arribar a ser processat.

Més documents trobats al despatx

A la cambra que l'expresident té com a despatx es va trobar un altre document que en l'acta apareix reflectit com a "carta de papa (avi Florenci)", i un altre identificat com a "llibreta mama amb anotacions manuscrites d'avi Florenci".

D'aquest mateix despatx els agents es van emportar també un iPad, una CPU, quatre pendrives, retalls de premsa, una carta de Jordi Pujol al seu fill Josep i un esborrany de la intervenció de l'expresident català al Parlament, el 26 de setembre del 2014, sobre l'origen de la seva fortuna.

Pujol ha declarat davant del jutge De la Mata que el seu pare va deixar 140 milions de les antigues pessetes a la seva dona Marta Ferrusola i als seus néts, i no a ell, per "protegir" la família en un moment polític delicat, ja que el mateix any en què va morir, 1980, ell va accedir a la Presidència de la Generalitat. No obstant això, el jutge del cas, José de la Mata, no s'ha cregut aquesta versió.

A més del domicili de Barcelona, la Policia va registrar una altra casa del matrimoni a Queralbs (Ripollès) que va donar "resultat negatiu", així com el despatx de l'expresident català al carrer Calàbria i el del seu primogènit al carrer Ganduxer, tots dos a Barcelona i d'on els agents també es van emportar documents i material informàtic.

Quan es va produir l’escorcoll en una altra habitació, que figura com "habitació caixa forta", la secretària del jutjat fa constar que pels fills que van presenciar aquesta diligència, entre ells Pere Pujol, "es fan fotografies dels documents que van considerar de valor sentimental".