La Policia Local de Palafolls ha identificat i denunciat aquest dissabte a la tarda diversos membres d'ERC que estaven penjant una pancarta a favor del 'sí' al carrer Francesc Macià d'aquest municipi del Maresme. Aquest cos ha confirmat els fets a l'ACN i ha detallat que aquesta actuació s'ha fet per les ordres rebudes de la Fiscalia General de l'Estat.

A més, ha explicat que els agents han procedit a denunciar els republicans per desobediència a l'autoritat perquè s'han negat a retirar la pancarta a favor del referèndum on es podia llegir: "Construir una nova república: sí".

D'altra banda, la Policia Local de Torredembarra ha tallat la llum de la plaça de les Monges d'aquest municipi del tarragonès per evitar un acte a favor del referèndum de la CUP programat per aquest dissabte a la tarda. Els cupaires ho han denunciat a través de les xarxes socials, des d'on han demanat als ciutadans que se solidaritzin amb ells i vagin a la plaça. Paral·lelament, els organitzadors han anat a buscar generadors i han procedit amb l'acte, que ha reunit unes 200 persones. Davant d'això, els agents han dit als cupaires que informarien la fiscalia d'aquests fets.

A Torelló (Osona) hi ha hagut un altre cas similar, la Policia Local ha demanat a l'ANC de la Vall del Ges que no exhibís un 'sí' de grans dimensions a favor del referèndum. Davant la petició dels agents, els membres de l'Assemblea només han muntat la meitat de la pancarta per tal que no s'acabés de llegir del tot. A través de les xarxes, els membres de l'ANC han fet una crida a la gent perquè es faci una foto en aquest "photocall" amb la samarreta fosforescent de #SíÉsFutur.