La Policia Nacional espanyola ha impedit aquest dimecres la celebració d'un acte de la CUP a València. També ha fet identificar les diputades Anna Gabriel i Mireia Vehí, que s'hi havien desplaçat per a participar de l'acte de la campanya del referèndum, que s'ha celebrat simultàniament a Barcelona, Palma i Perpinyà, les quatre capitals dels Països Catalans.

La identificació de les dues diputades cupaires ha tingut lloc poc abans que comencés el míting a la plaça de la Mare de Déu de València. Segons fonts de la CUP, quan han arribat a la plaça, els agents de la policia espanyola els han encerclat i els han demanat els carnets d'identitat. No havien demanat permís, perquè es tractava d'una roda de premsa, no d'una manifestació. Els agents, però, han assegurat que es tractava d'una concentració il·legal, perquè havien reunit més de vint persones.

Aquest acte polític formava part de la campanya del referèndum de la CUP. Aquest dimecres al matí s'ha llegit un manifest a Barcelona, Palma i Perpinyà on es reivindica "l'horitzó nacional" dels Països Catalans, malgrat que el referèndum només se celebri a Catalunya i fan una crida a votar "amb un somriure revolucionari i sense por". Malgrat l'incident, Gabriel i Vehí han llegit també el document.

Aquest matí, la Universitat de València havia despertat amb pintades amb simbologia feixista on s'amenaçava de mort la diputada anticapitalista Anna Gabriel.