Agents de la Policia Nacional van disparar bales de fogueig per obrir-se pas entre els independentistes que dimecres passat es van concentrar a davant de la seu de la CUP per impedir que la policia hi accedís durant els registres i detencions que es van realitzar contra l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.

Segons consta en la denúncia per sedició que la Fiscalia General de l'Estat ha presentat davant de l'Audiència Nacional pels incidents a Catalunya dels passats 20 i 21 de setembre, "a les 20.00 hores" de dimecres, els policies que s'havien personat als voltants de la seu de la CUP "van abandonar el lloc, arribant a realitzar trets per evitar l'atac imminent a un furgó policial".

Fonts policials han precisat que els agents van utilitzar "munició antiavalots, no foc real", ja que només van realitzar la detonació i el fum per "dispersar" els manifestants que protestaven a la zona. Aquest tipus de càrrega de projecció dissuasiva és un recurs habitual de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) per obrir-se pas en aquest tipus de situacions.

Segons el relat que fa la Fiscalia dels incidents registrats a Barcelona dimecres passat, les protestes davant de la seu de la CUP van començar "com a conseqüència de l'arribada d'una dotzena de furgonetes de la Policia Nacional, amb les seves corresponents dotacions". "De nou, es va organitzar una concentració per impedir per la força l'actuació de la Policia", afirma.

Així, els antiavalots "van prendre posicions" i a les cinc de la tarda "encara no havien entrat, sumant-se durant aquest temps més manifestants, arribant a ser més de 2.000 persones que van formar un cordó per impedir l'accés a la seu".

Els manifestants, segons el Ministeri Públic, van treure de l'interior de la seu "centenars" de cartells i pancartes en favor de la independència, cridant consignes en favor de la celebració del referèndum. Enmig d'aquesta protesta van tenir lloc a les vuit de la tarda els trets amb bales de fogueig i fum.