El reelegit secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha assumit en la segona assemblea ciutadana el mandat de les bases del partit: "Unitat i humilitat", ha dit en la clausura del primer discurs després de revalidar el càrrec. 

Les primeres paraules d'Iglesias, però, han estat per explicitar la lluita contra la violència de gènere el dia en què s'ha confirmat una nova víctima. "Us volem vives i us volem a totes", ha exclamat. 

Iglesias, que ha guanyat totes les votacions a Vistalegre II, ha assegurat que aquesta assemblea els ha donat "una ordre" i que l'acataran. "Unitat i humilitat perquè la gent i els pobles recuperin la sobirania, i defensar el dret a decidir i els drets humans davant el feixisme que arriba a Europa", ha dit.

Iglesias s'ha compromès a treballar per portar al Parlament les demandes de la societat civil, per governar amb els aliats en els ajuntaments de canvi, per a "seguir sent" l'oposició al PP, per guanyar les eleccions a Mariano Rajoy i per governar en més ajuntaments i comunitats autònomes.

"Per canviar Espanya amb la seva gent i els seus pobles", ha emfatitzat el líder de Podemos, que ha vaticinat que "segurament" cometran errors, alhora que formula un compromís: "Mai ens equivocarem de bàndol".

Iglesias ha apel·lat a lluitar per un projecte de país sobirà, més just, més social, on la igualtat entre homes i dones sigui una realitat, i on Podemos sigui un instrument d'impuls constituent.

S'ha felicitat perquè Vistalegre II no ha estat un congrés "a la búlgara amb braços de fusta ni tupinades", ha posat l'accent en l'alta participació dels seus militants en les votacions, sense comparació -ha dit- amb cap altra formació a Europa .

"Aquí hi ha un partit del segle XXI que avança amb altres i amb la gent, enfront d'altres que s'atrinxeren", ha subratllat.

Iglesias vol un partit "coral, més femení, unitari, fratern i unit", sosté que el "vent del canvi segueix bufant" i està convençut que avui Podemos és més fort i madur.

"Unitat i humilitat, fins a la victòria", ha conclòs segons abans que sonés L'estaca.