El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha enviat una carta al president de la Comissió Gestora del PSOE, Javier Fernández, en la que li demana una trobada per parlar de la moció de censura que la formació lila planteja presentar contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, davant el degoteig de casos de corrupció que esquitxen el Partit Popular.

"Donada la situació d'alarma social, considerem una obligació ètica posar en marxa una moció de censura que serveixi per defensar al Congrés la dignitat d'Espanya, presentant una alternativa de govern i de país al Partit Popular", justifica Iglesias a la missiva, que Podemos també ha difós a les xarxes socials.

"Sóc conscient que no compartiu el nostre criteri", continua l'escrit, en què es recorda que, dos anys enrere, l'exsecretari general socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba va plantejar sense èxit una moció contra Rajoy. "Avui el Partit Popular no compta amb la majoria absoluta, ni tant sols sumant els vots de Ciutadans", apunta Iglesias.

Fets molt greus

Amb un cordial i proper "Estimado Javier", el líder de Podemos comença un escrit on es remet a "uns fets molts greus que no només amenacen la qualitat, sinó els principis bàsics de la nostra democràcia", indica. "No es tracta només que els casos del corrupció del PP no hagin parat de créixer, sinó que assistim a un ús 'patrimonialista' de les institucions", argumenta.

"Institucions fonamentals per garantir el bon funcionament del nostre model de convivència han estat utilitzades de manera partidista i interessada per tal de protegir persones investigades per corrupció i, a més, per posar traves a la investigació i a la tasca de jutges, fiscals, guàrdies civils i policies", afegeix Iglesias. 

El secretari general de Podem esmenta una conversa mantinguda amb el portaveu de la gestora socialista, Mario Jiménez, per demanar la reunió "perquè puguem exposar-vos al detall la nostra proposta", sol·licita. "Entén que la nostra obligació, per el bé de la nostra pàtria i de la seva gent i pobles, és intentar poder-vos convèncer perquè canvieu d'actitud", conclou no sense abans acomiadar-se amb un "resto a l'espera de la teva resposta. Salut".