Amb el hashtag #5MillonesAlGallinero, Podemos ha fet tendència a Twitter el que considera una "cacicada" de PP, PSOE i Ciutadans a la mesa del Congrés (amb majoria de Ciutadans i PP): distribuir el grup de Podemos al llarg de l'última fila d'escons de l'hemicicle. No hi ha precedents en què a la tercera força en escons se li assigni una ubicació a la cambra com aquesta. El PNB, per exemple, sempre ha acostumat a ocupar la secció central dels seients, una zona que aquesta legislatura ocuparà Ciutadans, malgrat tenir més d'una vintena d'escons menys que la formació de Pablo Iglesias.

La distribució que la Mesa ha donat a tots els grups no és gens habitual al Congrés o a qualsevol altre parlament. Generalment s'ha procurat reunir en bloc verticalment als grups dins de l'hemicicle. Amb un repartiment com l'actual es fa més difícil visualitzar el pes de cada opció política a les votacions quan es mostren al monitor, començant per una hipotètica votació d'investidura: el vot que no sigui del PP i de Ciutadans, en comptes de veure's compacte en un bloc, es veurà dispers. En definitiva, aquesta distribució dispersa visualment el vot de la oposició al PP i Ciutadans.

Altres sistemes parlamentaris

Excepte casos aïllats com Suïssa, la majoria dels sistemes parlamentaris que tenen parlaments semicirculars segueixen la norma no escrita de no dispersar els grups parlamentaris per l'hemicicle, fins i tot en països amb parlaments molt fragmentats com Bèlgica o els Països Baixos.

https://twitter.com/ierrejon/status/691971138675671040