El secretari d’Organització de Podemos, Pablo Echenique, ha descartat aquest dilluns qualsevol intervenció de la direcció estatal del partit que contradigui la decisió presa pel líder de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachin, de no participar en la construcció del nou partit dels comuns.

“En cap cas, des de Madrid es decideix qui ocupa les secretaries generals o els consells de coordinació als territoris, i menys a Catalunya, on l'especificitat del tauler polític fa més necessària aquesta autonomia que defensem”, ha dit Echenique en roda de premsa posterior a la reunió de l’executiva.

El secretari d’organització, tot i que ha assegurat que Podemos no intervindrà en les accions preses per la direcció a Catalunya, ha tornat a instar al diàleg i a buscar un nou acord que permeti la “unitat” en un futur.

A hores d’ara, la direcció de Podem no està en el procés de creació del nou partit tot i que sí que hi ha alguns membres de la formació, com Vicenç Navarro o la llista encapçalada per la diputada Jessica Albiach.

Diferències entre Iglesias i Fachin

Durant les últimes setmanes, i arran de la decisió de la direcció de Podem de retirar la seva candidatura, han quedat paleses les diferències entre la direcció estatal i la cúpula del partit a Catalunya. El secretari general de la formació, Pablo Iglesias, favorable a la integració de Podem en el nou partit dels comuns, es va mostrar “molt decebut” quan va conèixer la decisió del partit dirigit per Fachin.

Echenique no ha confirmat si Iglesias serà a l’assemblea fundacional del partit, aquest 8 d’abril, i ha assegurat que, tot i que “en aquests moments Podem no està en el nou subjecte, saludem el nou subjecte i ens sembla bona notícia que s'estigui construint", ja que són "aliats" amb qui comparteixen objectius.