Dirigents de Podemos han qualificat aquest dimarts de "vergonya nacional" i d'"humiliació pel poble" el fet que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi de declarar com a testimoni en el judici per la primera època de la trama de corrupció Gürtel.

De "vergonya nacional" ho ha qualificat, en el seu compte de Twitter, l'exnúmero dos del partit, Íñigo Errejón, que ha opinat que ara es demostra que "el 'no em consta' no dóna més de si".

"Governants així són una humiliació per al nostre poble. Un jou", ha escrit, per la seva banda, el secretari general del partit a Madrid, Ramón Espinar, que ha aprofitat per demanar una reflexió sobre si "qui blanqueja un partit imputat i el seu president amb el seu vot o la seva abstenció mereix alguna confiança com a alternativa".

També s'hi ha sumat l'alcalde de Cadis, José María González, que ha apostat perquè la declaració de Rajoy davant el jutge serà "no em consta", segons ha dit a Twitter, on ha publicat un vídeo despectiu del president del govern espanyol.

Per la seva banda, els portaveus del partit que viatgen aquest dimarts a bord del Tramabús de la formació han considerat "lògic" que Rajoy declari davant el jutge, perquè "és president del PP, del govern espanyol i va ser ministre". "Després veurem si té responsabilitats però és necessari que acudeixi", ha dit el diputat i guàrdia civil Juan Antonio Delgado. 

En aquest sentit, aprofitant la popularitat del Tramabus, Lorena Ruiz-Huerta, portaveu de Podemos a l'Assemblea de Madrid ha ofert l'autobús a Mariano Rajoy per anar a declarar a l'Audiència Nacional