Podemos, Barcelona En Comú i Compromís s'han trobat avui durant la XI assemblea nacional d'ICV, en què es donava pas als nous coordinadors dels partits, i, envoltats d'un ambient festiu i de complicitat, han aprofitat l'ocasió per carregar contra el Govern espanyol en funcions, contra la no investidura i per demanar un govern "progressista".

El primer a intervenir ha estat el líder de Podemos, Pablo Iglesias, que s'ha adreçat a la militància d'ICV en català donant-los la "bona tarda" i posant de relleu que "és molt especial per a mi intervenir en aquesta assemblea". Iglesias ha destacat que "és molt bonic l'espai polític que s'està construint a Catalunya" i ha volgut deixar clar que "no em toca a mi decidir aquest procés", que "el miro des de la distància amb molta il·lusió". 

També ha emplaçat totes les confluències de la formació lila a "continuar existint" per "mantenir l'ADN" de totes les organitzacions de Podemos i, així, "construir aquest nou espai" a Catalunya.

Contra les amenaces a les classes populars

Entrant en el terreny de la investidura –de moment fallida–, el secretari general de Podemos ha posat de manifest que "estem disposats a governar amb altres, però mai com a forces subalternes".

La vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, ha continuat amb la línia d'Iglesias i ha carregat contra el Govern en funcions i la situació actual perquè, per exemple, "Panamà no funciona sense l'amenaça a les classes populars".

Oltra s'ha lamentat que, mentre "retallen en drets, seuen en cadires pagades a Gènova i li paguen a Florentino 1.300 milions d'euros". Per tot això, ha aprofitat per emplaçar el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a "no seure" ni amb el PP ni amb Ciutadans perquè, aquests últims, "ens neguen el pa i la sal". "Com podem confiar en uns que a la primera de canvi traeixen allò que han signat en un document?", ha qüestionat.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut recordar especialment les peixateres després que la setmana passada l'escriptor Félix de Azúa l'instés a "servir peix". "Les peixateres ens hem de dedicar a la neteja i per això diem que sí que ens representen", ha dit somrient, i ha fet una crida a "recuperar les institucions al servei de la gent", així com a "enfortir aquest espai comú".