L'Associació de la Premsa de Madrid (APM) ha fet públic avui un comunicat en el qual exigeix a Podemos que abandoni el que qualifica de campanya d'"assetjament personal" i "amenaces" a professionals dels mitjans de comunicació, als quals, diu, "acovardeix quan està en desacord amb les seves informacions".

L'APM s'ha expressat així arran d'haver rebut una petició d'empara d'un grup de periodistes que se senten assetjats i pressionats per l'equip directiu de Podemos, encapçalat per Pablo Iglesias, així com per persones pròximes al seu cercle. Els denunciants, afegeix, han aportat proves documentals i l'organització que presideix Victoria Prego ha decidit emparar-los.

Segons diuen els denunciants i recull l'APM en el seu text, "l'assetjament de membres de Podemos es materialitza de manera reiterada i des de fa més d'un any en atacs a periodistes a les seves tribunes, en retrets i al·lusions personals en entrevistes, fòrums i actes públics, o directament a Twitter". Igualment, aquestes pressions també es realitzen de "forma personal i privada amb missatges i trucades intimidadores".

Minar la credibilitat

Segons l'opinió de l'APM, l'assetjament pretén "minar la credibilitat i el prestigi d'aquests professionals, sotmesos en ocasions a un bombardeig constant de missatges que intenten desqualificar o ridiculitzar el seu treball i retallar la seva llibertat d'informació".

Per a l'associació, és "totalment incompatible amb el sistema democràtic que un partit, sigui el que sigui, provi d'orientar i controlar el treball dels periodistes i limitar la seva independència". L'organització de periodistes entén que l'estratègia "d'assetjament" de Podemos "vulnera d'una manera molt greu els drets constitucionals a la llibertat d'expressió i a la llibertat d'informació i coarta el lliure exercici del periodisme".

L'entitat entén que la formació morada està "creant un estat de por entre els periodistes, té com a finalitat la de persuadir-los que els convé escriure al dictat de Podemos, a més de tractar de conduir-los cap a l'autocensura". Així recorda la formació morada que pot recórrer al dret de rectificació "en lloc d'atacar de forma inadmissible el seu autor o el mitjà que la publica".