La decisió de la direcció de Podem de no participar a l’assemblea fundacional dels comuns ha creat divisions internes, evidenciades en el manteniment de les llistes a la direcció dels òrgans per part del sector crític. Davant aquesta situació, la formació lila ha decidit organitzar durant les properes setmanes diverses trobades comarcals per “decidir les properes passes” del partit.

L’objectiu de les trobades rau en avaluar el procés de creació del nou partit, del qual Podem en va formar part fins una setmana abans de l’assemblea fundacional, i marcar els “reptes polítics” que Podem haurà d’assumir.

A les trobades hi assistirà el secretari general de la formació, Albano-Dante Fachin, i la resta de la direcció de la formació. Les trobades van començar aquest dijous a la comarca del Baix Llobregat i finalitzaran el 26 d’abril a les Terres de l’Ebre.

Segons explica la formació, després del procés frustrat per construir un nou partit juntament amb ICV, EUiA i BeC, ara “toca treballar per debatre i decidir les properes passes” i cal seguir cercant “respostes col·lectives per a una societat colpejada per a la desigualtat fruit de l’enorme retrocés dels drets socials i democràtics”.