Podem Catalunya participarà en la manifestació organitzada per ANC i Òmnium Cultural amb motiu de l'Onze de Setembre per tal de visualitzar que existeix una alternativa al full de ruta de Junts pel Sí, que es basa en la construcció de grans majories "que tenen clar que Catalunya ha de tenir la capacitat política per decidir el seu futur de manera democràtica". A Podem, defensen una "visió més àmplia de la sobirania que no és la que representa" el grup majoritari del Parlament.

Així ho va decidir el Consell Ciutadà de Catalunya de la formació el passat dissabte i així ho ha explicat el seu secretari general, Albano-Dante Fachin, que alhora ha rebutjat el referèndum unilateral d'independència i el caràcter plebiscitari que alguns donen a la mobilització.

Aquesta posició contrasta amb l'expressada per Iniciativa Catalunya Verds (ICV) i també la del líder de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, Lluís Rabell, que ja van anunciar fa setmanes que no hi assistiran perquè no estaven d'acord amb el full de ruta. A més, Rabell va assegurar que s'hi sentia rebutjat. 

Qui també hi anirà serà l'equip municipal de Barcelona En Comú, i també l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau.