El cercle de Podem a les Terres de Lleida va anunciar aquest divendres la seva dissolució com a partit a través d'un comunicat on exposen que Podemos ja no és l'eina per acabar amb el règim del 78 i no és una organització transversal.

El partit al·lega que la directiva de Madrid ha entrat en una deriva impositiva que va exemplificar amb la destitució del Comitè de Garanties per denunciar l'incompliment dels acords de Vistalegre II. Afegeixen que aquesta actitud impositiva, citant a Pablo Iglesias i Pablo Echenique, ha arribat a Catalunya a través de la consulta per fer dimitir al ja exsecretari general Albano-Dante Fachín. El partit també denúncia que la consulta no té les mínimes garanties legals i incompleix estatuts i documents interns.

Recorden, que la confecció de llistes s'ha de fer a través de primàries, tal com estableixen els estatuts, però enguany no s'ha fet així. Finalment també critiquen la imposició des de Madrid per dirigir Podem Catalunya sense tenir en compte els inscrits catalans, i això, diuen, no els diferencia de la resta de partits a l'hora d'actuar de forma opaca i amb una manca total de transparència.

El comunicat de Podem Terres de Lleida

Ja fa temps que Podemos ha deixat de ser aquella eina que molts pensàvem que faria possible acabar amb el règim del 78, amb la qual podríem donar-li la volta al tauler i acabar amb la corrupció i la desigualtat social. Ja no és una organització transversal.

Últimament la deriva impositiva de l’organització a Madrid es va materialitzar amb la destitució del Comitè de Garanties per que havia denunciat l’incompliment dels acords de Vistalegre II i ara pocs mesos després aquesta actitud autoritària de Pablo Iglesias i Pablo Echenique a aterrat a Catalunya imposant una consulta sense les mínimes garanties legals, que incompleix els estatuts i els documents interns votats pels inscrits i que els militants ja havíem contestat negativament provocant la dimissió del Secretari General per no acatar les imposicions que l’obligaven a acceptar a anar a les eleccions amb Catalunya en Comú. 

També ens hem assabentat que les llistes per concórrer a les eleccions del pròxim 21 D, ja estan confeccionades, la qual cosa suposa una greu irregularitat, ja que els estatuts de Podemos fixen la realització prèvia de primàries per elegir els candidats. 

Entenem que aquesta ingerència és totalment inacceptable per a un partit que vol construir les seves estructures i prendre les decisions de baix a dalt donant el protagonisme a les bases. 

I finalment la imposició d’una gestora des de Madrid per dirigir Podem Catalunya sense tenir en compte als inscrits catalans és una altra prova de que què les formes d’organització i presa de decisions no es diferencien de la resta de partits i amb una dinàmica opaca i manca total de transparència. 

El Cercle de Podem TERRES DE LLEIDA lamenta profundament aquesta situació i em acordat entre totes que l’única sortida raonable és dissoldre definitivament el cercle i tramitar la baixa com a inscrites a Podemos, ja que no ens sentim identificats amb aquesta forma de fer política i amb el projecte actual de Podemos. Avui, Podemos no és per a nosaltres el partit al qual ens vàrem integrar a l’agost del 2014 i, per tant, no té cap sentit seguir representant-lo.

Salut.