Podem no ha ensenyat el seu vota a la declaració d'independència, que s'ha votat en una urna en seu parlamentària, en "solidaritat" amb els diputats independentistes. Així ho ha explicat el secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, un cop acabat el ple, perquè ha assegurat que ara "l'últim que cal és més gent a la presó", en referència al possible delicte de rebel·lió que es podria imputar als diputats que han votat a favor de l'Estat independent.

Fachin, però, ha assegurat que han votat "en conseqüència amb el que vam expressar" en la sessió plenària d'aquest dijous i ha defensat que "la DUI no era la nostra aposta". El diputat també ha assegurat que és una "solidaritat amb gent que pensa molt diferent a nosaltres" però ha insistit que els diputats de Junts pel Sí i la CUP poden ser "perseguits judicialment" i que "aquesta no és la solució". 

Tot i aquesta solidaritat, Fachin ha recordat que el de l'1 d'octubre no és "el referèndum que volíem" i que no estan "a favor del full de ruta" independentista. El líder de Podem també ha estat molt crític amb el govern espanyol per l'aplicació de l'article 155 i ha reiterat que no es pot pensar que només servint-se de la Constitució "farà que desapareguin dos milions d'independentistes". Fachin ha definit la situació actual com a "molt greu" i ha demanat fer "política" per sortir d'aquest punt "terrible".​