Podem Catalunya ha desitjat sort al nou partit dels comuns d'Ada Colau que es constituirà de forma oficial el proper 8 d’abril, però els ha advertit que prefereix fer política “construint des de baix”. La formació ho ha expressat amb un missatge a Twitter coincidint amb la presentació de la llista de la candidatura de l'Equip En Comú Podem que lidera Xavier Domènech i que s’ha donat a conèixer al recinte Fabra i Coats de Barcelona.

El missatge arriba després que aquesta setmana el secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, ha retirat la seva candidatura per encapçalar la direcció dels comuns. Ho ha fet perquè està en desacord amb la mecànica que se segueix per verificar el cens de votants. Per la seva banda, la diputada al Parlament Jèssica Albiach, sí que manté la seva pròpia candidatura per tenir un lloc a l'executiva. 

Aquest dissabte s'ha donat el tret de sortida del procés participatiu d'Un País en Comú, que culminarà el pròxim dissabte 8 d'abril i que servirà per escollir els membres dels òrgans de direcció de la nova formació d'esquerres. Ja hi ha 6.506 inscrits per participar-hi. Hi ha vuit candidatures que opten a l'executiva, que comptarà amb 33 membres, i 21 llistes que opten a la coordinadora.

La candidatura encapçalada per Xavier Domènech ha presentat avui dissabte la seva proposta apel·lant a la pluralitat de la seva formació, juntament amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Domènech ha destacat la "diversitat" de la llista com un dels punts forts d'aquesta candidatura.

També seran presents en la candidatura el portaveu d'ICV i eurodiputat Ernest Urtasun, el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, la número 2 d'En Comú Podem al Congrés, Lucía Martín, o els coordinadors nacionals d'Iniciativa, David Cid i Marta Ribas.