La decisió està presa. Els inscrits en Podem Catalunya han decidit presentar-se a les eleccions del 21 de desembre en coalició amb Catalunya a Comú (CatComú) després d'imposar-se el 'sí' en la consulta impulsada per la direcció de Podemos, capitanejada per Pablo Iglesias.

La consulta va començar l'1 de novembre i ha acabat aquest dimarts amb una participació de 17.379 d'inscrits --a prop del 60% de les bases-- que han respost a la pregunta: "Dónes suport que Podem es presenti a les eleccions del 21 de desembre a Catalunya en coalició amb Catalunya a Comú i les forces polítiques germanes que no recolzem ni la declaració d'independència ni l'aplicació de l'article 155, amb la paraula Podem en el nom de la coalició i a la papereta?".

12.432 --prop d'un 72%-- han optat per presentar-se als comicis, mentre 4.876 --un 28% aproximadament-- l'han rebutjat, en una consulta que ha estat interpretada per la direcció de Podem com una intervenció des de Madrid i que ha desembocat en la dimissió del secretari general de Podem, Alabano-Dante Fachin, i d'uns altres vuit membres del Consell Ciutadà Català.