Vuit dels onze cercles de Podem a la ciutat de Barcelona es van reunir el passat cap de setmana i van plantejar la revocació de Marc Bertomeu com a secretari general de la formació a la capital catalana i l'elecció d'una nova executiva.

Així ho ha explicat la secretària de Feminismes i Coordinació Interna de Podem Catalunya, Noelia Bail, que ha remarcat que la direcció del partit es mantindrà neutral i només vetllarà perquè es puguin complir les “formalitats” que requereix aquest procés.

La relació de Bertomeu amb la direcció de Podem és complicada després que fos acomiadat com a assessor del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot.

Abans d’aquest fet, Bertomeu s’havia mostrat partidari que Podem s’integrés en el nou partit dels comuns, Catalunya en Comú. D’aquesta manera, el secretari general de Podem Barcelona va exemplificar el sector crític amb la tesi de la cúpula de la formació morada i, en concret, del seu líder Albano-Dante Fachin, de no integrar-se en la nova formació.

En referència a l’acomiadament, Fachin va assegurar que responia a raons laborals i que en cap cas estava motivat per qüestions polítiques. “En cas de ser això, no s’ajustaria al dret”, va assegurar en el seu moment.

Fachin va precisar que l’acomiadament de Bertomeu no qüestionava el seu càrrec com a secretari general de la formació a Barcelona. Ara, però, són els mateixos cercles qui reclamen la seva dimissió i una nova executiva, al·legant que és incompatible ser secretari general de Podem i, al mateix temps, ser membre de l’Executiva d’un altre partit, Catalunya en Comú.