Una de les principals eines de pressió de Podem al Govern de les Illes Balears, en mans del Partit Socialista, és el negoci del lloguer de pisos turístics. La formació morada demana posar límits al turisme per evitar la “saturació i massificació” d’aquest sector. Mentrestant, el seu líder en el Parlament balear, Alberto Jarabo, ha hagut de reconèixer que entre el 2013 i el 2014 va rellogar un habitatge que no era de la seva propietat a través d’una web turística.

En les seves intervencions a la cambra, Jarabo s’ha mostrat sempre molt punyent contra aquest tipus de negoci i ha criticat diverses vegades la nova llei presentada pel Govern per regular el turisme. Un cop enxampat, qui ha sortit a la palestra ha estat el seu responsable de premsa, qui ha assegurat que tot era legal i que va comptar amb assessorament explícit per realitzar aquesta activitat.

“Per poder fer-ho havien de complir-se dos condicions que efectivament es complien: que els propietaris del pis hi estiguessin d’acord, que ho estaven, i que els ingressos estiguessin declarats, que també els va declarar”, ha remarcat, en declaracions a El Mundo, el portaveu del líder autonòmic, qui també ha destacat que “per descomptat, ara no ho fa”.