L'organització independentista Poble Lliure, que dona suport a la candidatura de la CUP al Parlament, reclama un govern de concentració a Catalunya amb presència de "totes les forces compromeses en la construcció de la república catalana i el desplegament d'un procés constituent".

En un comunicat aquest dilluns, Poble Lliure avisa alhora que convocar eleccions abans de la proclamació d'una república catalana seria "trair el poble que ha defensat fins al final la seva llibertat" i insisteix també que mantenir l'activitat parlamentària dins d'una "dinàmica autonomista" no té sentit.

"Cal doncs fixar terminis raonables per al desenvolupament de les possibles negociacions i mediacions que duguin al reconeixement de la república", afegeix el document sense concretar calendari. Poble Lliure també aposta per activar de forma "immediata" una assemblea de parlamentaris i alcaldes de Catalunya per tal que assumeixin "com a representants legítims la declaració d'independència i la proclamació de la república".

"Cal activar eines de representativitat sobiranes i independents del marc jurídico-polític espanyol, que puguin assumir el paper d'obrir camí a la nova institucionalitat republicana", afirma també el comunicat.

Mobilització massiva i cívica

Poble Lliure també defensa mantenir la mobilització popular "massiva, cívica" i tan transversal com sigui possible, afirma el text. Fan una crida a sumar esforços a tots els col·lectius implicats per "de nou fer prevaldre la voluntat popular pel damunt de la coerció, la manipulació i la repressió".

En clau europea, Poble Lliure també avisa que "la democràcia a Europa es juga a Catalunya. I per això demanen el suport de les esquerres al món: "El reconeixement de la república catalana, la denúncia de la repressió i la deriva neofeixista de l'estat espanyol i el boicot als interessos econòmics d'aquest estat i les seves elits han de ser, avui, al programa de qualsevol internacionalista".